Amb la constitució del grup motor comença el procés de participació ciutadana del Pla Verd

El passat 9 de setembre va tindre lloc l’acte de constitució del grup motor del Pla Verd i de la Biodiversitat de València. La sala de conferències del Palau de l’Exposició de la ciutat va acollir la presentació i dinàmica col·laborativa, que marca el punt de partida de tota la sèrie de convocatòries de participació ciutadana.

 

L’obertura i benvinguda de l’esdeveniment, així com l’agraïment al grup motor per la seua presència i comesa respecte al Pla, va estar a càrrec del vicealcalde i Regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i la Coordinadora General de l’Àrea d’Ecologia, Elisa Gimeno. La resta de la jornada vespertina, i primera presa de contacte amb el grup motor, va ser conduïda per l’equip redactor del Pla Verd, coordinat pel Grupo Aranea.

 

Constitució Grup Motor

 

Què és i qui forma el grup motor?

 

Aquest grup motor és l’òrgan consultiu de participació que acull a la ciutadania organitzada (associacions de veïns, associacions de custòdia del territori, sindicats, associacions relacionades amb el sector) i persones expertes (empreses privades, universitats, serveis tècnics de l’ajuntament, professionals del periodisme). Íntegrament seleccionats per la seua especialització, recorregut laboral, reconeixement dins del sector o rol professional, entre altres característiques.

 

En aquesta primera sessió de constitució, l’equip redactor va realitzar un formulari amb la finalitat de compartir impressions i aspiracions respecte al Pla amb el grup motor. Així com oferir-los l’opció de participar en els grups de treballs sectorials que més els interessen, referint-se amb això a les taules en les quals a futur es debatran els diferents temes delimitats i seleccionats entre totes les parts en aquest primer acte.

 

Constitució Grup Motor

 

Tasques principals de l’òrgan constituent

 

Amb la consolidació del grup els seus components comencen la marxa del PVB de València amb el compromís de validar, corregir i aportar en el procés de redacció conforme es vaja produint. Assessorar també puntualment a nivell tècnic a l’equip redactor en les qüestions en les quals cadascú siga expert. I finalment, servir d’influència des dels seus llocs especialitzats en el procés de difusió del pla i dels propis processos de participació.

 

Projectar una València més verda comença per poder imaginar-la juntament amb la ciutadania. I després d’aquest acte de consolidació del grup motor i l’activació de l’agenda d’esdeveniments de participació, el Pla Verd i de la Biodiversitat de València continua avançant de la mà d’especialistes i els veïns i veïnes de la ciutat amb molt a aportar.

 

Constitució Grup Motor