Iberflora és l’espai triat per a la primera trobada participativa en obert del PVB de València

Del 5 al 7 d’octubre se celebra la 50ª edició de Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardineria. Un esdeveniment emmarcat en el sector verd professional europeu, considerat un referent entre les fires de jardineria. I donada l’oportunitat que suposa poder congregar a un gran nombre de professionals del sector, en aquest cas en la Fira de València, l’estand de l’Ajuntament de València acollirà la primera iniciativa participativa ciutadana en obert del PVB.

 

Ja que el Pla es troba en una fase inicial d’anàlisi, aquest enclavament és idoni per a recollir, mitjançant una dinàmica senzilla, les respostes de les persones que participen. Aquestes ajudaran el grup redactor a avaluar uns certs aspectes generals i enfocar les pròximes fases del projecte. La fórmula triada té dues variants: una en línia i una altra offline.

 

Participació

 

Participació en l’estand de Iberflora

 

Aquelles persones que s’acosten a l’espai creat per a aquest propòsit de participació trobaran una sèrie d’illes que representen una abstracció propositiva de la possible infraestructura verda de la ciutat de València. Cal destacar que no és una proposta, sinó una representació cartogràfica subjectiva, limitada pel propi espai de l’estand, per a generar un debat entorn d’aquella futura millora i construcció dels espais verds de la ciutat.

 

Les persones interessades a participar en aquesta dinàmica trobaran així grans àrees existents al costat d’unes altres potencials que responen a propostes municipals o ciutadanes. I sobre totes elles podran aportar totes les idees que consideren rellevants i que contribuïsquen al Pla. Ho faran mitjançant un breu formulari i interactuant amb les pròpies illes. I davant qualsevol dubte, en l’espai trobaran persones que acompanyen, expliquen i faciliten a la gent la seua intervenció.

 

 

Si no pots assistir, opina a través del nostre QR

 

Que la ciutadania reflexione i participe en l’elaboració del Pla Verd i de la Biodiversitat de València és una de les màximes del projecte. Per això també facilitem una forma de participació sense necessitat de visitar l’estand de la Fira.

 

Mitjançant un codi QR qualsevol pot accedir al qüestionari, així com veure una primera versió de la cartografia completa en la qual s’està treballant. El registre de totes les respostes enriqueix el procés d’investigació i creació comunitària del Pla.

QR_IBERFLORA

 

Un espai en l’agenda d’activitats de Iberflora

 

En l’Àgora Verda (Nivell 3, pavelló 3) de la Fira de València tindran lloc una sèrie d’activitats relacionades amb la temàtica central de Iberflora. Enquadrades en quatre tipologies, el Pla Verd i de la Biodiversitat tindrà el seu espai en la titulada VI Jornades tècniques – Naturalització urbana i ciutats resilients en l’horitzó 2030. Serà el pròxim dia 07 d’octubre, de 12.00 a 12.20, quan Sergi Campillo, vicealcalde i Regidor d’Ecologia Urbana, parle sobre el Pla així com de la idea de la candidatura de València Capital Verda Europea 2024. Sota el títol de la conferència “València, ciutat verda i diversa” podrem escoltar a Campillo exposar idees al voltant del gran projecte en marxa que és crear una València verda per a tots els ciutadans i ciutadanes.