Al llarg dels mesos de juny i juliol de 2022 està previst que es posen en marxa fins a quatre activitats de participació pública en obert encaminades a la producció col·laborativa de propostes.

Cadascuna d’aquestes activitats es relaciona amb un àmbit diferent en el qual millorar la infraestructura verda i la biodiversitat urbana; i està dirigida, de la mateixa manera, a un grup de població diferent.

A mesura que es posen en marxa, s’actualitzarà la informació de com participar en cadascuna d’elles. Pots seguir les xarxes de @VLCVerda per a estar al corrent de cada nova convocatòria.

Estos àmbits, o escales, de participació són els següents:

 

  • Volem reflexionar sobre la importància de la vegetació en les nostres vivendes i com esta pot influir a millorar la infraestructura verda de València. La presència del verd a les nostres cases reflectix el paper que juga la naturalesa en la nostra vida quotidiana.

     

    Per a això, vos convidem que ens envieu dues fotos:

     

    1. La primera haurà de mostrar quin és l’espai més verd que disposeu a casa o en una zona comuna del vostre edifici.

     

    2. I la segona, una imatge que mostre com vos agradaria que fora este espai o altres espais de la casa: podeu dibuixar-la, descarregar-la d’internet o, si ho preferiu, descriure-la.

     

    Podeu pujar estes dues fotos a les xarxes socials (Twitter, Facebook e Instagram) etiquetant a @VLCVerda i nomenant el barri des d’on ens l’envieu. O si el preferiu, podeu enviar directament un correu a participa@plaverdvalencia.com adjuntant les imatges.

     

    L’equip redactor del Pla Verd analitzarà totes estes fotos i valorarà de quina manera podria facilitar-se tindre espais vegetats a les nostres cases i edificis, tan importants per al foment de la biodiversitat urbana

     

    Gràcies per la vostra participació!

     

  • Esta dinàmica participativa està dirigida a la infància i se canalitzarà a través dels centres educatius. En ella, l’alumnat de tercer a sisé curs de primària treballarà sobre una fitxa en què representaran els parcs i zones verdes que més freqüenten, amb les seues coses bones i dolentes, i les millores que farien en estos espais.

     

    Els resultats d’esta convocatòria serviran per a incorporar en el Pla Verd la visió imaginativa de les xiquetes i xiquets, probablement les persones usuàries més importants de les zones verdes de València.

     

  • Esta dinàmica està focalitzada per a la joventut de la ciutat, i el que pretenem és entendre la seua percepció sobre les zones verdes de la ciutat. A més a més, pretenem que ens aporten una visió a una escala suprabarrial, ja que és un dels sectors de població que fa un ús major i més divers dels espais públics i ja no sols a una escala pròxima o de barri, sinó a una escala superior com és la municipal.

     

    La dinàmica aquí pensada seguix un format molt similar al de les cartografies col·laboratives, reutilitzant la ferramenta per a aquesta dinàmica. El que es vol en aquest cas és que la joventut valenciana es transmeta la seua opinió sobre les principals zones verdes transitades a la ciutat, i en el seu cas, que aporten informació sobre com les millorarien.

     

    Aquesta activitat es desenvolupa en coordinació amb els Centres Municipals de Joventut de l’Ajuntament de València.